Info utile

Sala de operatii BariClinic

Alegerea unui tip de operatie

In prezent, cele mai folosite tipuri de proceduri bariatrice sunt: inelul gastric, gastric sleeve-ul (micsorarea de stomac) si bypass-ul gastric.

Alegerea tipului de operatie de care aveti nevoie este unul dintre obiectivele consultatiei preoperatorii pe care trebuie sa o aveti cu chirurgul dumneavoastra. Acesta o sa va evalueze obiceiurile alimentare si disponibilitatea de a le schimba, dar si eventualele conditii medicale asociate care ar putea complica operatia sau evolutia postoperatorie.

In timpul consultatiei este bine sa intrebati si sa aflati cat mai multe despre dieta sau restrictiile alimentare de dupa operatie, perioada de recuperare, rezultatele in termeni de scadere ponderala pe care le puteti obtine.

 

Pregatirea pentru operatie

Primul pas in pregatirea pentru operatie este consultatia la medicul chirurg. Impreuna veti lua hotararea cu privire la interventia bariatrica cea mai potrivita in cazul dumneavoastra, tinand cont de excesul ponderal pe care il aveti, de obiceiurile dumneavoastra alimentare si de disponibilitatea si hotararea de a le schimba. Se tine cont si de varsta si bolile asociate pe care le aveti si care ar putea modifica evolutia postoperatorie.

Va urma intalnirea cu medicul anestezist si o programare pentru analizele necesare operatiei.

Daca locuiti la mare departare, si nu puteti face deplasarea cu usurinta, contactati-ne si va vom trimite un chestionar preoperator care acopera, dar nu inlocuieste, o parte dintre intrebarile care apar in timpul consultatiilor chirurgicala si preanestezica. In functie de raspunsurile dumneavoastra va vom trimite telefonic sau pe email instructiunile preoperatorii pe care trebuie sa le urmati.

Indicatiile preoperatorii se refera la:

  • continuarea sau dimpotriva, oprirea administrarii anumitor medicamente din tratamentul dumneavoastra cronic in zilele dinaintea operatiei (daca este cazul).
  • continuarea sau initierea unui tratament de suport respirator (masca de CPAP nocturn), daca suferiti de apnee in somn.
  • recomandarea unui regim hiperproteic, cu o durata de 7 -10 zile inainte de operatie, care va determina reducerea dimensiunilor lobului stang hepatic si va usura interventia din punct de vedere tehnic.
  • administrarea unei doze de anticoagulant intr-o doza adaptata greutatii dumneavoastra in seara premergatoare operatiei.
  • inainte de operatie trebuie sa se reduca fumatul.

vop