Întrebări frecvente

Cum imi dau seama daca interventia chirurgicala bariatrica este o solutie pentru mine?

Daca aveti un exces ponderal mare, daca nu ati putut atinge si mentine o greutate normala prin repetate incercari de dieta si exercitii fizice, dar mai cu seama daca obezitatea dumneavoastra se asociaza cu probleme medicale asociate de tipul celor mentionate mai sus, atunci sunteti un candidat pentru o operatie bariatrica.

Chirurgia bariatrica este reprezentata de totalitatea procedeelor chirurgicale care au ca scop scaderea ponderala si se adreseaza persoanelor care sufera de obezitate. Odata cu scaderea ponderala, se imbunatateste semnificativ starea de sanatate, se imbunatateste calitatea vietii si creste increderea in fortele proprii.

In baza recomandarilor specialistilor, un candidat pentru chirurgia obezitatii trebuie sa sufere de obezitate morbida, ceea ce de obicei inseamna peste 40 de kg sau intre 30 si 40 de kg daca este asociata cu diabet zaharat tip 2, hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala sau alte boli cardiace.

Inainte de a deveni eligibil pentru acest tip de interventie, pacientul se va intalni cu echipa de medici pentru o evaluare completa.

Fiind interventii chirurgicale importante, procedeele bariatrice presupun si riscuri, insa acestea sunt mult mai reduse decat riscurile induse de obezitatea netratata (boli coronariene, infarct miocardic, diabet zaharat, apnee in somn, moarte subita).

La ce tip de servicii ma pot astepta de la BariClinic?

Echipa noastra este pregatita sa aiba grija de pacientii care doresc sa faca acest pas in viata lor. Veti fi tratati cu respect, cu grija si mai ales cu intelegere pentru a putea face fata mai usor acestei operatii. Suntem mandri ca putem oferi interventii eficiente de pierdere a greutatii pentru clientii nostri, interventii efectuate de medici cu o mare experienta si competenta profesionala.

Care sunt riscurile chirurgiei obezitatii?

Toate interventiile chirurgicale vin si cu riscuri, care bine-nteles ca difera de la pacient la pacient. Cu toate acestea, cele mai mari riscuri sunt cele asociate obezitatii netratate, cum ar fi boli cardiace, diabet, hipertensiune, hipercolesterolemie etc.

Cat de mult o sa slabesc?

In medie, un pacient pierde intre 50% si 80% din excesul de greutate din corpul sau. Acest lucru se intampla in mod normal intre 18 si 36 de luni.

Care este primul pas pe care trebuie sa-l fac?

Initial trebuie sa sunati la numerele de telefon 0746132323 sau 0751109244 unde veti sta de vorba chiar cu unul dintre specialistii echipei noastre. Veti primi raspunsuri la intrebarile dvs. si in cel mai scurt timp veti putea programa o intalnire pentru a stabili pasii urmatori.